• Za relaxom do vodného sveta
          • Za relaxom do vodného sveta

          • ... a skvelý týždeň je za nami.  V týždni od 6.mája do 10. mája sme zažívali netradičné vyučovanie, a to v Aquaparku v Lipanoch. Vo vodnom prostredí,  obkolesenom nádhernou panorámou s výhľadom na okolitú prírodu, sme si užili spomínané dni do poslednej bodky.  K dispozícii sme mali vnútorné a vonkajšie bazény s teplotou vody od 28°C – 38 °C.   Ale aká by to bola zábava bez šmýkania sa do vody, divokej rieky, vírivej vody,... Jednoducho povedané, užili sme si to.  Fotografie sú toho dôkazom.

            Autor článku: PaedDr. Katarína Jarošová

            Autor fotografií: Mgr. Zdenka Strelcová, PaedDr. Katarína Jarošová, RNDr. Janka Husivargová

        • Hliadky mladých zdravotníkov
          • Hliadky mladých zdravotníkov

          • V utorok 14. mája 2024 sa naši žiaci zúčastnili okresného kola súťaže Hliadky mladých zdravotníkov, kde predviedli svoje schopnosti a znalosti v oblasti prvej pomoci. Súťaž sa konala na Základnej škole Komenského 113 v Lipanoch, kde našu školu reprezentovali žiaci Lenka Dorocáková, Katarína Šefčíková, Jana Marcinková, Samuel Kandráč, Sofia Žilíková a Natália Kožušková. Títo mladí zdravotníci preukázali nielen vynikajúce znalosti v teórii prvej pomoci, ale aj bravúrne zvládli praktické situácie, ktoré boli súčasťou súťaže. Naši žiaci ukázali, že sú pripravení čeliť výzvam a že vedia, ako poskytnúť prvú pomoc nielen ako súčasť súťaže, ale aj v reálnom živote.

            Ďakujeme našim žiakom za ich nasadenie a odhodlanie a že svojou vzornou reprezentáciou školy prispievajú k pozitívnemu obrazu našej školy.

            Autor článku a fotografií: Mgr. Mária Mišenčíková

        • Deň matiek
          • Deň matiek

          • Každý rok nám druhá nedeľa v máji pripomína jednu z najkrajších úloh - úlohu matky. Matka - to slovo nesie veľkú váhu. Je symbolom lásky, obetavosti a oddanosti. Je to prvá osoba, ktorú stretneš, keď prídeš na tento svet a ktorá ťa nesie vo svojom srdci napriek všetkým ťažkostiam. Je to prameň lásky, ktorý nikdy nevysychá. Deň matiek sa slávi po celom svete a má svoje vlastné tradície a zvyky. A práve k týmto tradíciám sme sa tak trošku snažili priviesť aj našich najmenších žiakov pri výrobe prekvapenia pre svoje mamičky. Každý z nich sa na chvíľu stal malým pekárom, ktorý pre svoju mamičku upiekol tradičné oblátky. Pieklo sa s veľkou radosťou a za sprievodu spevu aj tanca. Naši žiaci udelili mamičkám aj vysvedčenia za ich starostlivosť. A ak náhodou niektorí trošku nepočúvali, pribalili aj poukážky, ktoré budú môcť mamičky použiť v čase svojho oddychu.  Veríme, že darčeky mamkám urobili radosť a že si tento výnimočný deň užili v kruhu svojich najbližších. V závere sa chceme aj my pripojiť k našim žiakom a v mene nás učiteľov, zaželať všetkým mamám, aby nikdy neprestali byť tým chodiacim zázrakom - anjelom, ktorý žije tu na zemi pre svoje deti.

            Autor článku: Mgr. Slavomíra Lukáčová

            Autor fotografií: Mgr. Miroslav Bujňák, Mgr. Slavomíra Lukáčová

        • Upracme Slovensko
          • Upracme Slovensko

          •      V tomto školskom roku sa naša škola zapojila do celonárodného projektu Upracme Slovensko, ktorý spočíva v realizovaní upratovania v niektorej časti našej krajiny. My sme upratovali našu obec, resp. jej niektoré časti. Žiaci zbierali odpadky do určených vriec a po zhromaždení nájdeného odpadu ho triedili a dávali do príslušných nádob.  Aj touto aktivitou sme chceli dokázať, že nie je nám naša Zem  ľahostajná a ukázať, že aj tá najmenšia pomoc niekedy znamená veľa. Tešíme sa, že sme boli súčasťou obrovskej skupiny - 32 000 dobrovoľníkov z celého Slovenska, ktorí bojujú o to, aby naša krajina bola čistejšia.

            ĎAKUJEME

            Autor článku: PaedDr. Katarína Jarošová

            Autor fotografií: Mgr. Jana Kapitančíková, Mgr. Lenka Bartošová, Mgr. Jozef Petruš

        • Spevácka súťaž Slávik Slovenska 32. ročník
          • Spevácka súťaž Slávik Slovenska 32. ročník

          •      Spev je umenie tvoriť v hrdle tóny, je to prirodzený hudobný prejav človeka pomocou hlasu. V našej škole je spev samozrejmosťou a pestujeme ho nielen na hodinách hudobnej výchovy, ale i v rôznych aktivitách počas školského roka. Najviac nás teší, keď deti vedia pekne čisto tvoriť tóny a spolu s textom ľudových piesní tak prinášať neopakovateľný hudobný zážitok pre poslucháčov. „Slavkovjaňi“ majú bohatú tradíciu v ľudových zvykoch a takisto v ľudovom speve. Zachovávajme si tak naše dedičstvo predkov, ochraňujme ho! Zveľaďovanie  tejto hodnoty je  úloha nielen učiteľa, ale aj úloha domáceho prostredia žiaka, každý kto vie a môže, nech prispeje tým svojím kúskom sústavného speváckeho rozvíjania.       

                 Dňa 30. apríla 2024 sa uskutočnila súťaž Slávik Slovenska. Do súťaže sa prihlásilo 32 súťažiacich. Mali sme dve kategórie: I. kategória žiaci 1. – 3. ročníka a II. kategória žiaci 4. – 6. ročníka. Na úvod sa súťažiaci rozospievali piesňami „A ket ja śe cez Trebišov prejdzem“ a „Moja mac maľučka“. Nasledovala samotná súťaž a porota pod odborným vedením starostlivo sledovala jednotlivé výkony mladých spevákov a rozhodla o umiestnení takto:

            I. kategória    1. miesto:  Sofia Kandráčová, 3. ročník

                                  2. miesto:  Teodor Semančík,  2. ročník

                                  3. miesto:  Timotej Dorocák, 2. ročník

                                                    Alena Kapitančíková, 3. ročník

                                                    Kiara Kušnírová, 2. ročník

             

            II. kategŕia     1. miesto:  Ema Polomská, 5. ročník

                                  2. miesto:   Laura Kožárová, 5. ročník

                                  3. miesto:   Ema Hurajtová, 5. ročník

                                                    Maxim Hovanec, 5. ročník

                                                    Natália Kožušková, 5. ročník

             

            Víťazom blahoželáme a všetkým súťažiacim prajeme veľa chuti do rozvoja ich speváckeho talentu.  

               Na záver sme sa rozlúčili  spoločným spevom za sprievodu akordeónu.

             

            Autor článku:  Mgr. Miroslav Bujňák

            Autor fotografií: Mgr. Slavomíra Lukáčová

        • Deň zdravia
          • Deň zdravia

          • Svetová zdravotnícka organizácia v r. 1950 ustanovila 7.  apríl za Svetový deň zdravia a každoročne vyhlasuje tému, ktorej bude tento deň venovaný. Tohtoročná téma znela "Moje zdravie, moje právo." Dňa 25. 4. 2024 sme sa rozhodli na našej škole spojiť Svetový deň zdravia (7.4.) a Svetový deň čistých rúk (5.5.) do jedného celku. Naši mladší žiaci si mohli vypočuť veľmi poučnú prednášku od MUDr. Veroniky Angelovičovej, ktorá im veľmi výstižne vysvetlila, ako to vlastne s bacilmi je a prečo je veľmi dôležité dbať o dodržiavanie hygieny rúk. Súčasťou tohto dňa bolo aj samotné preverenie hygieny rúk pomocou špeciálnej lampy, ktorá v zdravotníctve slúži práve na tieto účely hlavne pre zdravotníckych pracovníkov. Žiaci si prešli meraním krvného tlaku, mohli si prezrieť ako to vyzerá v samotnom vnútri nášho tela, tiež mohli  obdivovať ľudskú kostru a vyskúšať si ju poskladať v podobe obrovského puzzle. Tento deň sme ukončili krásnymi žiackymi prácami, ktoré sa niesli v duchu ochrany zdravia. Veríme, že sme pútavou formou  pomohli obohatiť poznanie našich žiakov ohľadom  hygieny a zdravia. Dúfame,  že spoločná trojhodinová akcia zanechá v žiakoch trvalé vedomosti a zručnosti ktoré si osvojili a tieto poznatky uplatnia vo svojom práve na  ochranu  zdravia. 

            Autor článku: Mgr. Slavomíra Lukáčová

            Autor fotografií: Mgr. Miroslav Bujňák

        • Po stopách svätcov
          • Po stopách svätcov

          • Duchovný otec Donát Čarnogurský nám porozprával v škole zážitky z púte po Taliansku. Predstavil nám rôzne mestá a miesta, ktoré navštívil. Prezentoval nám život  svätca sv. Františka a jeho rodisko, ktorým je Assisi. Zaujalo nás aj mesto, v ktorom  pôsobil sv. Páter Pio, a to San Giovanni Rotondo. Duchovný otec poukázal na jeho zbožný život a Kristove rany na tele, ktoré mal do svojej smrti. Vyzdvihol vznešenosť spomínaných miest, ale najmä ich duchovný charakter. Táto prednáška bola veľmi zaujímavá  a duchovného otca žiaci odmenili potleskom.

            Autor článku a fotografií: PaedDr. Katarína Jarošová

        • Protidrogová prevencia
          • Protidrogová prevencia

          • V rámci protidrogovej prevencie na škole sme už po druhýkrát v tomto školskom roku oslovili O.Z. SLOVENSKO BEZ DROG, aby našim žiakom prostredníctvom prednášky Pravda o drogách, odovzdali úplné a správne informácie o tom, ako drogy ovplyvňujú fungovanie tela a mysle človeka. Zabezpečiť, aby týmto informáciám porozumeli, vedeli s nimi pracovať a mali šancu vybrať si svoju vlastnú cestu k tomu, ako byť v živote naozaj šťastní.

            Ďakujeme za pútavé rozprávanie.

            Autor článku a fotografií: RNDr. Janka Husivargová

        • Zápis do 1. ročníka
          • Zápis do 1. ročníka

          •      Zápis do 1.ročníka je dôležitým míľnikom v živote každého dieťaťa. Je to čas plný očakávaní a nových skúseností, ktoré vedú k celoživotnému vzdelávaniu a úspechu. Na našej škole sa zápis konal 4. apríla 2024. Budúci prváci prichádzali v sprievode svojich rodičov do vyzdobenej triedy, kde si mohli vyskúšať, ako vyzerá život v školských laviciach.  Počiatočný strach a trému vystriedal úsmev, radosť a detská prestíž. Budúci prváci neváhali ukázať všetko, čo sa už stihli v škôlke aj doma naučiť. Radosť bola aj na strane rodičov, ktorí sa s  hrdosťou mohli prizerať na svoje ratolesti ako zvládajú svoju "prvú skúšku." Obrovské nadšenie neskrývali ani samotní učitelia, ktorí boli milo prekvapení, akí šikovní prváci sa chystajú zasadnúť v septembri do školských lavíc. Sme radi, že sme mohli stráviť čas s našimi budúcimi prvákmi a ich rodičmi a zároveň im chceme poďakovať za ich prejavenú dôveru k našej škole.  Budúcim prvákom prajeme veľa síl a úspechov v ich školských povinnostiach a rodičom želáme veľa radosti a trpezlivosti z ich školákov.    

            Autor článku: Mgr. Slavomíra Lukáčová

            Autor fotografií:  Mgr. Marta Tomalová                                                

        • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN
          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

          • Najstaršia a najprestížnejšia súťaž v umeleckom prednese poézie aj prózy a vrcholné podujatie, ktoré vytvára i formuje kultúru slovenského národa, HVIEZDOSLAVOV KUBÍN, oslavuje v tomto roku okrúhle už 70. výročie. Aj žiaci našej školy sa opäť zapojili do súťaže. Školskému kolu predchádzali triedne kolá a tým zasa zodpovedný výber a práca žiakov s textami.

            V tomto školskom roku sa súťažilo v troch vekových kategóriách rozdelených na poéziu a prózu:

            I. kategória: žiaci 2. – 4. ročníka,

            II. kategória: žiaci 5. – 6. ročníka,

            III. kategória: žiaci 7. – 8. ročníka.

            Nesklamali nás ale ani prváčikovia, ktorí v úvode nesúťažne predviedli bystré hlavičky a šikovné jazýčky, a zarecitovali nám spoločne zopár básní.

            Nasledovali už spomínané recitátorské výkony našich súťažiacich žiakov. Aj keď sa niekedy borili s trémou či siahodlhým textom, napriek tomu mala porota miestami ťažkú úlohu pri rozhodovaní. Tento rok zasadli do porotcovských kresiel učitelia-kolegovia Mgr. Zdenka Strelcová, Mgr. Andrea Girašková a Mgr. Miroslav Bujňák, ktorým patrí vďaka za ich prínos. Podnetné boli aj hodnotiace slová nášho cteného hosťa, duchovného otca Donáta Čarnogurského. Obsadené boli takmer všetky výherné priečky, víťazov snáď ceny motivovali k ďalšej aktivite s básnickým či prozaickým textom, no skrátka neobišli ani ostatní zúčastnení prednášajúci.

            Prostredníctvom umeleckého prednesu môže recitátor vyjadriť svoje pocity, záujmy, názory, zdokonaľuje sa jeho rečový prejav či kontakt s publikom. Verím, že i vďaka tejto činnosti sa z našich žiakov stanú ľudia, ktorí budú vedieť pracovať so slovom a vážiť si jeho kultúrnu hodnotu.

            Autor článku: Mgr. Slavomíra Flešárová

            Autor fotografií: Mgr. Andrea Girašková

        • ČÍTANIE PRE NAJMENŠÍCH
          • ČÍTANIE PRE NAJMENŠÍCH

          • V rámci marcových čitateľských a knižných aktivít sa žiaci našej školy zapojili do celoslovenského detského čitateľského maratónu ČÍTAJME SI 2024, organizovaného Linkou detskej istoty. Žiaci II. stupňa boli v tejto súvislosti oboznámení s činnosťou Linky detskej istoty, ktorej propagačné materiály dostali. Cieľom tejto akcie je zvýšiť a podporiť záujem detí všetkých vekových kategórií o čítanie kníh v rôznych jazykoch. A preto sa žiaci II. stupňa zúčastnili okrem návštevy obecnej knižnice či tento rok takého špecifického a inovatívneho čítania, akým bolo KNIŽNÉ PUTOVANIE S MALÝM PRINCOM, aj obľúbenej čitateľskej aktivity pre našich škôlkarov – ČÍTANIE PRE NAJMENŠÍCH.

            Žiačky 5. – 9. ročníka sa počas troch marcových dní vydali v čase prípravy detí na popoludňajší spánok do materskej školy. Každý deň čítali malým kamarátom príbehy nezbednej, ale milej myšky Pipy a jej priateľov. Žiačky si dokonca na hodine výtvarnej výchovy vyrobili aj svojho maskota Pipu, ktorý sprevádzal čitateľky každým dňom stráveným v škôlke. Veríme, že sa škôlkarom Pipa a jej príbehy páčili a podnietili sme v nich záujem o knihu a čítanie. Každopádne veľké  dievčatá mali z čítania pre najmenších radosť, ktorá sa ešte znásobila návštevou detí na II. stupni a ich milým plagátom o myške Pipe a jej zážitkoch. Takéto spoločné chvíle veľkých a malých detí sú iste podnetným okamihom pre všetkých zúčastnených a podporujú lásku ku knihe a čítaniu samotnému.

            Autor článku a fotografií: Mgr. Slavomíra Flešárová

        • KNIŽNÉ PUTOVANIE S MALÝM PRINCOM
          • KNIŽNÉ PUTOVANIE S MALÝM PRINCOM

          • „Správne vidíme iba srdcom, čo je dôležité, je očiam neviditeľné.“ A. de Saint – Exupéry

                 Azda každý vie, že marec je venovaný knihám, málokto však tuší, prečo. Marec bol za mesiac knihy vyhlásený v roku 1955 na počesť Mateja Hrebendu, ktorý sa narodil aj zomrel v marci. Matej Hrebenda „knihy videl srdcom, nie očami“. Bol nevidiaci, no napriek tomu celý svoj život putoval po Slovensku a rozširovaním obľúbených kalendárov, šlabikárov, mluvníc, časopisov a kníh sa zaslúžil o to, že aj nevzdelaní a chudobní ľudia spoznávali knižnú kultúru.

                 V rámci marca mesiaca knihy, sa žiaci 2. stupňa spolu so svojimi učiteľkami jazykov vydali na knižné putovanie s Malým princom po planétach rozprávok a fantázie, kde sa stretli s knižnými, filmovými aj s reálnymi postavami z bežného života. Tento rok sme sa rozhodli využiť inú, modernejšiu formu čítania, ba dokonca počúvania, keďže sme využili formát audioknihy. Audioknihy sa tešia stále väčšej popularite, pretože sú výborným nástrojom aj pre tých, ktorí majú čas  aj voľné ruky, ale nedokážu sa prinútiť čítať. Započúvali sme sa do anglickej aj ruskej verzie knihy Malý princ. V závere nášho spoločného knižného putovania sme využili moderné technológie aj na to, aby sme sa dobre zabavili pri posluchu toho, ako znie malý princ v rôznych svetových jazykoch.

                  Spoločne sme strávili príjemný čas pri knihe. Veríme, že sme žiakom ponúkli možnosť, ako využiť akúkoľvek formu knihy keďže čítanie i počúvanie kníh je prejavom vzdelanosti a inteligencie.

            Autor článku a fotografií: Mgr. Slavomíra Flešárová, RNDr. Janka Husivargová

        • Zápis detí do 1. ročníka
          • Zápis detí do 1. ročníka

          • Milí rodičia!

            Základná škola s materskou školou v Nižnom Slavkove oznamuje rodičom budúcich prvákov,

            že zápis do 1.ročníka ZŠ  pre školský rok 2024/2025 sa uskutoční 4. apríla 2024 (štvrtok) v čase od 13.00 - 16.00 hod. v budove 1. stupňa základnej školy.

            Zákonný zástupca môže podať žiadosť nasledovne:

            1. vyplniť a odoslať ELEKTRONICKÚ ŽIADOSŤ alebo
            2. vytlačiť a vypísať "Prihláška na vzdelávanie v základnej škole na školský rok 2024/2025 -  stiahnuť prihlášku"  , následne ju v deň zápisu priniesť do školy

            K zápisu je potrebné doniesť rodný list dieťaťa, kartičku poistenca a občiansky preukaz zákonných zástupcov. 

            Na zápis je potrebné prísť s dieťaťom, ktoré k 31.8.2024 dovŕši šesť rokov.

        • VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY
          • VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY

          • Oznamujeme žiakom a rodičom, že veľkonočné prázdniny v školskom roku 2023/2024 sa uskutočnia v termíne od 28. marca (štvrtok) do 2. apríla 2024 (utorok). Vyučovanie po prázdninách pokračuje v stredu 3. apríla 2024.

        • Svetový deň vody
          • Svetový deň vody

          • Svetový deň vody je oslavou úcty a pokory k vode, ktorej význam si svet každoročne pripomína 22. marca.

            V tento deň sa do tejto krásnej aktivity zapojili aj naši mladší žiaci a škôlkari.

            Rozprávkovým príbehom o malej kvapke Lenke sa deti zoznámili s kolobehom vody v prírode. Príbeh spustil množstvo otázok a odpovedí o vode, načo nám slúži, ako s ňou zaobchádzame, ako chutí, akú má farbu, aké vydáva zvuky malý potôčik, rieka, more.

            Deti si vyrobili krásne papierové čelenky s našou kvapkou z príbehu, na hodine anglického jazyka sme lovili farebné rybky so slovnou zásobou, vyplnili pracovné listy s obrázkami na tému kolobeh vody v prírode a tí najmenší kreslili a maľovali svoju kvapku Lenku.

            Spoločne sme došli k záveru, že bez vody niet života, preto si ju od dnešného dňa budeme vážiťchrániť ešte viac ako doteraz.

             

            Autor článku: Mgr. Andrea Girašková

            Autor fotografií: Mgr. Andrea Girašková, Mgr. Slavomíra Lukáčová , Mgr. Lenka Bartošová

        • „Na Vode Nám Záleží!“
          • „Na Vode Nám Záleží!“

          • Voda je základom života na našej planéte a jej ochrana je nevyhnutná pre udržateľnú budúcnosť. Na oslavu Svetového dňa vody naša škola zorganizovala tematický deň plný vzdelávacích a zábavných aktivít, ktoré zdôrazňujú význam vody v našich životoch.

            Na znak solidarity so svetovými vodnými zdrojmi prišli žiaci do školy oblečení v modrom.

            Počas dňa sa premietali vzdelávacie filmy, ktoré ilustrovali kolobeh vody na Zemi. Filmy pomáhajú žiakom lepšie pochopiť, ako voda cestuje od oceánov až po naše kohútiky.

            Pripravili sme pracovné listy, ktoré boli navrhnuté tak, aby žiaci mohli interaktívne spoznávať rôzne aspekty vodného cyklu a jeho vplyv na životné prostredie.

            V rámci umeleckých projektov žiaci vytvárali modely vodných živočíchov z recyklovaného materiálu. Táto aktivita zdôrazňuje dôležitosť recyklácie a jej úlohu v ochrane vodných zdrojov.

            Voda je neoceniteľným zdrojom, ktorý si zaslúži našu pozornosť a ochranu. Dúfame, že tento tematický deň posilní povedomie našich žiakov o dôležitosti vody a inšpiruje ich k jej ochrane pre budúce generácie.

            „Buď Tou Zmenou!“

            Autor článku: Mgr. Mária Mišenčíková

            Autor fotografií: Mgr. Slavomíra Flešárová

        • Hodina deťom
          • Hodina deťom

          •      Po náročnom dni Testovania T9 sa vybrali naši deviataci do tried a následne do našej obce, aby pomohli pri zbierke Hodina deťom, ktorá pomáha rodinám už od roku 1999. Organizátori zbierky svoju pozornosť sústreďujú po pandémii najmä na rodiny, ktoré majú iba jedného z rodičov. Výnos, ktorý sme zaslali bol 152 eur.  Tešíme sa, že sme aj my mohli byť súčasťou tejto dobročinnej akcie, pretože človek nikdy nevie, kedy bude takúto pomoc aj on potrebovať.

            ĎAKUJEME

            Autor článku: PaedDr. Katarína Jarošová, Ing. Beáta Lešková

            Autor fotografií: RNDr. Janka Husivargová

        • Ponožková výzva
          • Ponožková výzva

          •    Aj v tomto školskom roku sme si zobrali dve rozdielne ponožky, aby sme šírili povedomie o ľuďoch s Downovým syndrómom, na ktorých zvlášť myslíme 21.marca.   Práve tento postoj môže odbúrať predsudky a pomôcť im, aby sa stali rovnocennými členmi spoločnosti  a mohli plnohodnotne žiť.

            Ďakujeme vám a vážime si, že nie je pre vás táto výzva ľahostajná.

            Autor článku: PaedDr. Katarína Jarošová

            Autor fotografií: Mgr. Mária Mišenčíková, RNDr. Janka Husivargová

        • Smelo do rozprávky
          • Smelo do rozprávky

          • "Rozprávka otvára dvere do čarovného sveta."

                 Dňa 19. 3. 2024 mali žiaci I. stupňa možnosť znovu otvoriť dvere našej školskej knižnice, ktorá im poskytuje množstvo zaujímavých kníh. Tentokrát ale  netradičnou a pútavou formou pod  vedením p. uč. Mgr. Slavomíry Lukáčovej im boli pootvorené dvere do čarovného sveta rozprávky. Žiaci tak mali možnosť započúvať sa do čítanej aj rozhlasovej podoby rozprávky „O medovníkovom domčeku“. Čítanú podobu predniesla mentorka Mgr. Anna Adamečková.  Po vypočutí oboch verzií sa všetci nadšene zapojili do zaujímavej práce. Tí najmenší mali za úlohu opraviť to, čo Janíčko s Marienkou „pokazili“.  S  pomocou učiteľov sa naučili opraviť Ježibabe strechu na medovníkovom domčeku. Starší žiaci si zase vyskúšali, aké náročné je ocitnúť sa v úlohe ilustrátorov a spisovateľov. Svojou usilovnosťou a  s veľkým nasadením sa im podarilo vytvoriť pekné dielo - leporelo celej  rozprávky „O medovníkovom domčeku“. Keďže sme boli v rozprávke, kde o medovníky nebola núdza, tak aj naši malí stavitelia, ilustrátori a spisovatelia si mohli za odmenu pochutnať na sladkých medovníkoch aj šťavnatých jahodách, ktoré im tam nechali za odmenu samotní Janíčko s Marienkou.  Dúfame, že si žiaci rozprávku vychutnali tak ako záverečné dobrôtky a veríme, že sme v nich prebudili túžbu otvárať dvere do ďalších a nielen  rozprávkových svetov.

            Autor článku: Mgr. Miroslav Bujňák

            Autor fotografií: Mgr. Slavomíra Lukáčová, Mgr. Miroslav Bujňák, Mgr. Anna Adamečková

    • Zvonenia

      Piatok 17. 5. 2024
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje